OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Yağ Yakan Araca Motor Yağ Katkısı Koymak İşe Yarar mı ?

Motorun yağ yakması araç sürücüleri arasında çok yaygın olan araç arızaları arasında yer almaktadır. Bazıları doğru bilinen bazıları yanlış bilinen bir çok farklı yağ yakma belirtisi olduğu gibi bir çok yanlış bilinen yağ yakma önleme yöntemi de bulunmaktadır. Bu yazımızda sizlere anlatacağımız olan bunlardan bir tanesi olan motor yağ katkısı kullanımı hakkında doğrular ve yanlışlar olacaktır.

Araç Neden Yağ Yakar ?

Motor yağ katkısından önce sizlere biraz araçların neden yağ yaktığından bahsetmeye çalışalım. En azından bu konuda da biraz fikir sahibi olmuş olursunuz. Şuan trafikte dolaşmakta olan bir çok araç yağ yakmaktadır. bunların bazıları sahipleri tarafından bilinmez lakin bir çoğu da motor yağ yakmasının tamirinin maliyetli olmasından dolayı bilinçli olarak yağ yakan araçlar trafikte kullanılmaktadır.

  • Motor yağ yakmasının bilinen en büyük sebeplerinden biri Segman arızalarıdır. Yağ segmanlarının deforme olmasından dolayı araç yağ yakmaktadır.
  • Diğer bir durum ise aracınızın subaplarında oluşan arızalardır. Bunlarda motorun yağ yakmasına sebebiyet vermektedir.
  • Son olarak turbo araçlarda bazı turbo arızaları da arabanızın yağ yakmasına sebep olmaktadır.

Yağ Yakan Araca Ne Yapılır ?

Aracınız yağ yakıyorsa eğer en mantıklı olarak yapmanız gereken bir oto servisine giderek arızanın tespitini ve tamirini yaptırmaktır lakin az önce de söylediğimiz gibi motor yap yakmasının tamir maliyeti oldukça yüksektir ve bu ücreti şuan karşılayacak durumda değilseniz konumuzun ana teması olan Motor Yağ katkısını kullanabilirsiniz.

Motor Yağ Katkısı İşe Yarar mı ?

Motor yağ katkısı kullanmak hakkında bilmeniz gereken ilk şey bu kalıcı bir çözüm olmayacaktır. Devamlı bu katkıdan kullanmanız gerekecektir ve siz bu arızayı tamir ettirmedikçe arıza daha da büyüyecektir. Özellikle her yağ değişiminde yağ katkısı kullanmanız gerekecektir.

Peki Motor Yağ Katkısı İşe Yarıyor mu ?

Motor yağ katkısı kullanmak bir çok motor yağ yakma durumunda fayda sağlamaktadır lakin %100 çözüm olmamaktadır. %40 civarında bir fayda sağlamaktadır ve bu fayda kaliteli markaların bilindik ürünlerinde işe yaramaktadır.

Yani toparlayacak olursak aşağıda ki maddeleri aklınızın bir köşesinde tutun bunlar motor yağ katkısı ile alakalı bilmeniz gerekenlerdir.

  • Motor yağ katkısı kalıcı çözüm değildir.
  • Motor yağ yakmasını tamamen çözmez.
  • Motor yağ yakma sorununu devamlı katkı ile çözemezsiniz.
  • Yağ katkısında güvenilir markaların ürünlerini kullanmalısınız.
  • Her yağ değişiminde yağ katkısı kullanmak zorundasınız.
  • Yağ katkısı arızayı durdurmaz sadece görünmesini engeller.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir