OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Sıralı Sistem Araç Lpg’de Nasıl Çalıştırılır , Araç Benzin Biterse Gazda Çalışır mı ?

Sıralı sistem lpg montajı yapılmış araç sahiplerinin sıklıkla sorduğu yada aradığı sorulardan bir tanesi olan sıralı sistem lpg takılmış araç benzini biterse lpg’de yani gazla çalıştırılır mı eğer çalıştırılırsa nasıl çalıştırılır sorusudur. Bu yazımızda sizlere hem sıralı sistem lpg işleyişi hem de benzini biten aracın gazda nasıl çalıştırıldığını aktaracağız.

Normal şartlarda önerdiğimiz durum sıralı sistem lpg’li araçlarda benzin biterse eğer elinize bir benzin bidonu alarak size en yakın benzin istasyonundan benzin alıp depoya boşaltıp aracı çalıştırmanız olacaktır lakin her zaman her yerde yakında benzin istasyonu olmayabiliyor ayrıca bu durum oldukça zahmetli olduğundan başka bir yöntem olduğundan bu durum çok tercih edilmemektedir.

Sıralı Sistem Lpg Çalışma Prensibi ;

Sıralı sistem lpg takılı araçlarda normal süreçte ilk çalışma benzinli olarak programlanmış olup araç beynine yeterli ısı ve yeterli basınç gelene kadar araç benzinde çalışmaya devam eder sonrasında gerekli koşullar sağlandığında araç otomatik olarak gazla çalışmaya başlayacaktır lakin aracı stop ettiğinizde motor sıcakta olsa ilk çalışma yine benzinle olacaktır.

Sıralı Sistem Araç Gazda Nasıl Çalıştırılır ?

Lpg markalarının çoğunda uygulanabilen , zor durumda kaldığınızda kullanabileceğiniz taktik araçta marş basarken lpg düğmesine basılı tutmanız ve araç çalışır çalışmaz elinize düğmeden çekmeniz şeklinde olacaktır. Eğer motor sıcaksa araç hemen çalışacaktır lakin motor soğuk ise çalışması biraz zor olabilir ve tek denemede çalışmayabilir.

Son olarak dikkat etmeniz ve aklınızda olması gereken durum şudur ki motor soğukken bu çalıştırma yöntemini uygulamak aracınıza ve lpg sistemine zarar verebilir bu sebeple tavsiye edilmez bu durumu bilerek bunu yaparsanız iyi olur.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir