OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Her Sene Klima Gazı Basmak Gerekir mi, Klima Gazı Ne Zamanda Bir Değiştirilir, Klima Gazı Değişim Süresi

Klima gazı araçlarda çok tartışılan yanlış araç bilgileri arasında yer almaktadır. Neden böyle yazdığımı bu yazıyı tamamen okuduğunuzda anlayacaksınız çünkü bu konuda insanların yanlış bildiği çok şey var aslında yanlış demek yerine eski ve yeni araç farkı desek daha doğru olacaktır. Bu yazımızda sizlere klima gazı her sene yenilenir mi , klima gazı değişim periyodu gibi konularda bilgi vermeye çalışacağım.

Klima Gazı Nedir , Ne İşe Yarar ?

Klima gazı araçlarda klimanın aktif bir şekilde çalışması ve aracın içini soğutması için gerekli olan yağdır. Kapalı sistem olarak çalışan araç klimaları klima gazı olmadan kesinlikle çalışmazlar. Piyasada kliması çalışmayan araçların büyük çoğunluğu gazı bittiğinden çalışmamaktadır. Araçta klima gazı bittiğinde klima kompresörü devreye girmez ve haliyle klima çalışmaz.

Klima Gazı Her Yıl Değişir mi ?

Klima gazının her yıl değişmesi yada işte 3sene 5 sene yada 20.000 km de bir değişmesi gerekir gibi bir durumu yoktur. Klima gazı bitmediği sürece değişmesi gerekmemektedir. Kapalı devre olarak çalışan araç klimaları klima gazını eksiltmezler bu sebeple aracınızın klima sisteminde bir kaçak yoksa yada eski bir araca sahip değilseniz çok uzun yıllar klima gazı ekletmek gibi bir ihtiyacınız olmaz.

Klima gazının bittiği nasıl anlaşılır bilmek istiyorsanız eğer bu konuyla alakalı yazımızı okuyarak fikir sahibi olabilirsiniz. Yazımıza ulaşmak için arama kısmına Klima Gazının Bittiği Nasıl Anlaşılır yazmanız yada bu linke tıklamanız yeterlidir.

Klima Gazı Ne Kadara Doldurulur ?

Klima gazının fiyatı ne kadar merak eden arkadaşlara da bu yazımızda yardımcı olmaya çalışalım. Aracınız için klima gazı bastıracaksanız eğer bu bulunduğunuz yere göre değişiyor olsa da ortalama fiyat 250 lira ile 450 lira arasındadır.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir