OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

1 Lt Benzin Kaç Km Yol Gider ?

1 Lt Benzin Kaç Km Yol Gider ?

Bütün araçların fabrikadan çıkmadan önce test edilmiş bir yakıt tüketim verileri bulunmaktadır. Bu değerler 1 Lt yakıt ile kaç km yol yapılır yada 100 km’de araç kaç lt yakar gibi verilere dayanır. Bu verileri arama motorlarında rahatlıkla bulabilirsiniz lakin uyarmak isteriz ki bu veriler kesinlikle doğruyu yansıtmamaktadır çünkü günlük kullanım ile fabrikadaki kullanım birbirini tutmamakta olup bu yazımızda bunların test edilmiş verilerini sunacağız.

  • Test karşılaştırmamıza geçmeden önce şunu bilmenizi isteriz 1 lt benzin kaç km yol gider konusu araçtan araca fark etmekte olup her 1.6 motora sahip araç aynı seviyede yakıt tüketmez yada her 1.3 araç her 1.5 araçtan daha az yakmaz bu değerler araçtan araca farklılık gösterir.

TİPO 1.6 İE SLX Benzinli

Yukarıdaki resimde gördüğünüz araç modelinin altında yazan veriler benim kendi aracım olan Tipo 1.6 ie Slx aracıma aittir burada yazan verilere göre araç şehir içinde 100 km’de 9.1 lt benzin tüketmektedir lakin bu fabrika verilerinde benim aracımın yıpranma payı , giderken klima açmam , bagajın yada aracın dolu olması hesaplanmamış bu sebeple 9.1 lt yazan değer benim aracımda 10.9 litre olarak çıkmaktadır ayrıca uzun yolda yazan 7.3 lt yazan değerde 8.1 olarak çıkmaktadır. Şimdi bazıları sizin aracınız eski diyebilir bunun içinde bir test sürücü gerçekleştirdik onuda aktaracağız.

Opel Astra J – Benzinli

Bu Bahsi geçen araç 100 km de şehir dışı 90 km hızla gidildiğinde fabrika verilerine göre 5.4 lt benzin yakmaktadır lakin bizim aracımızda bu rakam 6.1 lt olarak çıkmakta olup aracımız son model bir araç yani fabrikadan yeni çıkmış diyebiliriz ama yinede fabrika verileri tutmamaktadır.

Buradan anlaşılması gereken veya size anlatmak istediğimiz araç normal günlük hayatta kullanımlarda araçta bulunan kişi sayısı , araçta bulunan bagaj ağırlığı , klima açmak , cam açmak ve küçük araç arızaları gibi etkenler aracın fabrika verilerinden daha çok yakmasını sağlamaktadır çünkü araçlarda test sürüşlerinde bu gibi durumlar olmamaktadır.

1 Lt Benzin Kaç Km Yol Gider sorusunu şöyle cevaplamak mümkün aracınızın fabrika verilerini internet ortamından bulun yada bizlere yazın elimizdeki değerlerden bakalım bu değerlerin üstüne 100 km’de 1 lt yakıt ekleyin böylece aracınızın 1 lt yakıt ile kaç km yapılır sorununa cevap bulabilirsiniz.

Bu konuda merak ettikleriniz yada sormak istedikleriniz için yorum yap kısmını kullanabilirsiniz en kısa sürede cevap veririz.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir