OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Aracın Beygir Gücü Nasıl Hesaplanır , Kw – Hp Ne Demek , Kilowatt Beygir Gücüne Nasıl Çevrilir

Yanlış düşünmüyorsam eğer her sürücü aracının kaç beygir olduğunu merak eder ama kimisi uygun zamanda aklına gelmediğinden , kimisi aracın beygir gücünü nasıl öğreneceğini bilmediğinden , kimisi de internet aleminde yer alan saçma sapan yanlış bilgileri okumaktan sıkıldığından bu konunun üstünde durmamıştır ama bu herkesin aracının kaç beygir olduğunu öğrenmek istediği gerçeğini değiştirmez.

Aracın Beygir Gücünü Nereden Öğrenebilirim ?

Yukarıda paylaştığımız resimde yer alan yuvarlak içine alınmış olan motor gücü yazan kutucukta aracınızın beygir gücü kw yani kilowatt cinsinden yazmaktadır yani yukarıdaki ruhsatta bahsi geçen araç 80 kw gücünde olup bu daha işlemin sonu değildir şimdi sizlere kilowattı beygir gücü yani hp’ye nasıl çevireceğimizi aktaracağım. kw – hp ne demek diye soranlar olacaktır bilmeyen için büyük bir sıkıntı durumudur bu hal kw kilowatt demektir hp ise horse power yani beygir gücü demektir.

Kw Yani Kilowatt Beygir Gücüne Nasıl Çevrilir ?

Şimdi gelelim aracın beygir gücü nasıl hesaplanır kısmına aracın beygir gücünü hesaplarken ilk önce elinize ruhsatı alın orada kw cinsiden yazan motor gücünü bir kenara not edin daha sonra onu 1 hp olan 1.342 ile çarpın çıkan sonuç sizin aracınızın kaç beygir olduğunu gösterecektir. Şöyle ki

Ruhsatta Yer Alan Kw x 1.342 = Aracın Beygir Gücü ( HP )

Örnek : 71 Kw Olan Bir Araç Kaç Beygirdir ?

71 x 1.342 = 95.2 Beygirdir.

Aracınızın motor gücünü hp yani beygir gücü cinsinden hesaplamak bu kadar basittir. Eğer ki anlamadığınız kafanıza takılan bir durum varsa bizimle yorum kısmından iletişime geçebilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir