OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Şarj Dinamosu Arızası Nasıl Anlaşılır, Şarj Dinamosu Arıza Belirtileri Nelerdir

Bütün araçlarda ihtiyaç olan enerjiyi devamlı olarak sağlamak için bir alternatör yani şarj dinamosuna ihtiyaç vardır. İlk çalışma anında gerekli enerjiyi akü , araç çalıştıktan sonra enerjinin devamlılığını alternatör sağlamaktadır. Bu yazımızda sizlere şarj dinamosu arızası nasıl anlaşılır ve belirtileri nelerdir onları aktarmaya çalışacağım.

Şarj Dinamosu Ne işe Yarar , Nasıl Çalışır ?

Bütün araçlarda yer alan Alternatör yani şarj dinamosu bir kayış vasıtası ile krank devrini alarak enerji üreten parçadır. Bir kayış yardımı ile dönen bir rulmandan çıkan enerji aracınızın çalışması için gerekli olan enerjiyi sağlamaktadır. Şarj dinamosu hem aracınızın aküsünü şarj etmekte ayrıca devamlı olarak gerekli olan enerjiyi aracınıza vermektedir.

Şarj Dinamosu Arızası Nasıl Anlaşılır, Belirtileri Nelerdir ?

Şarj dinamosu anlaşılması zor bir parça değildir. Bakıldığında kayışı , bilyası , kömürleri ve iç bobinleri olan klasik bir motor parçasıdır. Her araç arızasında olduğu gibi bu parçada tamamen bozulmadan önce size kısa mesajlar verir bu mesajları alırsanız eğer yolda kalmazsınız ve kafanız rahat olur. Şarj dinamosu arıza belirtileri şu şekildedir.

  • İlk olarak akü lambası kısık bir şekilde yanmaya başlar.
  • Aracınızda klima yada farları açtığınızda kısık bir şekilde yine akü lambası yanabilir.
  • Şarj dinamosu tamamen bozulduğunda akü lambası tam kırmızı şekilde yanar.
  • Dinamo kayışından sesler gelmeye başlar.
  • Rulmanda oluşan arızalardan dolayı kokular gelmeye başlayabilir.
  • Motor rolanti de çalışırken çok enerji tüketen klima , kalorifer , farlar veya radyatör fanı çalıştığında rolanti düşmesi görülür.

Yukarıda yer alan bu belirtiler şarj dinamosu arızasında görülmektedir.

Şarj Dinamosu Bozulursa Ne Olur ?

Adından da anlaşılacağı üzere şarj dinamosu bozulduğunda aracınız çalışırken gerekli olan enerjiyi üretemeyecek bu sebeple de aracınız akü de kalan enerjiyi tükettiğinde çalışmayacaktır. Aracınızın aküsü de biteceğinden dolayı aracı çalıştırmak için hem şarj dinamosu tamiri gerekli olacak hem de aküye bakım yaptırmanız gerekecektir. Şarj dinamosunun kayışı koparsa aracınızda frenler tutmayacak ve hidrolik direksiyon varsa direksiyon sertleşecektir.

Şarj Dinamosu Tamiri Ne Kadar Tutar ?

Bu tarz arızalar parçanın bulunduğu konuma ve parçayı sökerken rastlanan zorluklara göre değişmektedir lakin şuan günümüzde en basit aracın bile şarj dinamosu tamiri 200 lira civarındadır. Yani basit bir aralık vermek gerekirse eğer 200 lira ile 400 lira aracında bir maliyeti bulunmaktadır.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir