OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Araçta Hararet Göstergesi Normal Ama Yedek Su Deposu Su Kaynatıyor ve Fokurduyorsa Çözümü Nedir

Araçlarda su kaynatma durumu her zaman hararet 100 derecenin üzerine çıktığında görülmez bazen araçta oluşan bazı arızalardan dolayı araçta gerektiğinde su tahliyesi görevini de gören , motor soğutma suyundaki basıncı kontrol altına alarak aracın su gören parçalarını koruyan yedek su deposunda su kaynaması , su taşması yada fokurdaması görülebilir.

Yedek SU Deposunun SU Kaynakması veya Fokurdaması

Aracınızda hararet normal düzeylerde iken eğer yedek su deponuzda su kaynaması yada fokurdaması görülüyorsa eğer bazı durumlarda bu çok basit sürücü ihmallerinden kaynaklanan bazen ufak tefek parça arızalarından bazense motor arızalarından meydana gelmektedir. Bu yazımızda sizlere bu araç arızalarının neden kaynaklandığını ve çözümünün ne olduğunu aktaracağız.

Yedek Su Deposu Su Kaynatıyor veya Fokurduyorsa Nedenleri Nelerdir ?

1 – Araçta Hararet Göstergesi Arızalı Olabilir

Aracınızın ekranında yer alan hararet seviyesini gösteren oldukça basit bir çalışma prensibine sahip olan hararet müşürünüz bozuk olduğunda hararet aslında 110’ken size 80 olarak gösterebilir buda sizin hararet normalken yedek su deposunun su kaynattığını zannetmenize sebebiyet verebilir. Çözümü : Hararet müşürü araçta hemen radyatörün yan kısımlarında yer alan değişimi oldukça kolay bir parçadır bozulduğu zaman her araç sürücüsü bu parçayı kendini değiştirebilir. Bilmeyenler için Hararet Müşürü Nasıl Değiştirilir konulu videomuz kanalımızda mevcuttur.

2 – Aracınızda Antifriz Yoktur

Aracınızda sadece su kullanıyorsanız eğer bu tarz durumlar yaşamanız gayet doğaldır çünkü araçta bazen sıcaklıklar 90 derece ile 100 derece arasında oynamaktadır bu da suyun kaynaması için yeterli sıcaklık seviyesidir böylece aracınız hararet yapmadan su kaynatır. Çözümü : Araçlarınızda kaynama derecesi su ile karşılaştırıldığında oldukça yüksek olan ayrıca kışında donma seviyesi oldukça düşük olan antifriz kullanmanız sorununuzu çözmenizde yardımcı olacaktır.

3 – Silindir Üst Kapak Contası Yanık Olabilir

Bu durum motor soğutma suyunda ekstra basınç olmasına sebebiyet vermektedir. bu da demek ki aracınızın silindir kapak contası yanmış motor kompresöründen gelen ekstra basınç motor soğutma suyuna geçiyor ve aracınızda bir fokurdama görülüyor demektir. Çözümü : Aracınızın silindir üst kapak contasının tamiri yapılacak böylece aracınız bu sorundan bir an önce kurtulmuş olacaktır. Silindir Kapak Contasının Yandığı Nasıl Anlaşılır konulu videomuz sizlere bu konuda fikir verecektir.

Bu Yazımızda sizlere aktardığımız durum aracınızda hararet yokken yedek su deposunun su kaynatmasının sebepleri ile alakalıdır araçta hararet olması durumunda olan kaynama farklı bir durumdur çünkü aracın hararet yapmasına sebebiyet veren etkenler oldukça fazladır.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir