OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Araç Kaloriferi Isıtmıyor Soğuk Üflüyorsa yada Kalorifer Ilık Üflüyorsa Nedenleri ve Çözümleri

Kalorifer Neden Soğuk Üfler , Kalorifer Neden Ilık Üfler , Kalorifer Nede  Isıtmaz

Kış aylarında sürücülerin en büyük dertlerinden biri olan kaloriferin soğuk üflemesi yada ılık üflemesi sorunu bir çok araç sürücüsünün ortak şikayetidir.

Arabanızın kaloriferi soğuk üflüyorsa , ılık üflüyorsa yada hiç üflemiyorsa hepsi farklı sebeplerden kaynaklanmaktadır. Eğer bu tarz sorunlardan şikayetçiyseniz izlemeniz gereken yolları sizlere sıra ile aktaralım.

Bakmanız gereken ilk yer aracınızın harareti olmalıdır yani hararet 90 oluyor mu yoksa 40 50 civarında duruyor mu ? Eğer hararet 40 50 derecesinde duruyorsa kaloriferin sıcak üflemesi mümkün değildir bu tarz bir durumda herşey sağlam olsa bile kalorifer ılık üfleyecektir.

Eğer hararet 90 olmuyor ve kalorifer ılık üflüyorsa sorununuz termostatla alakalı olup ya aracınızda ki termostat arızalı açık kalmıştır , ya termostat yoktur yada aracınızda yazlık termostat bulunmakta olup orjinali ile değişirseniz sorun çözülecektir.

Kalorifer bazı kısımlar sıcak bazı kısımlar soğuk üflüyorsa mesela sağ cam kenarı soğuk sol cam kenarı sıcak üflüyorsa sorununuz kalorifer peteğinin tıkalı olması ile alakalıdır temizletirseniz veya değişirseniz sorun çözülecektir. Size tavsiyem uzun ömürlü olması sebebi ile değişim yapmanızdan yanadır.

Kalorifer her yerinden tamamen soğuk üflüyorsa eğer bu sefer sorununuz biraz daha karışık olabilir çünkü aracınızın kaloriferi tamamen soğuk üflüyorsa ;

  • Lpg Bağlantısı Hatalı ; lpg li araçlarda görülen bu durum oldukça sık bir şekilde yaşanan bir arıza modeli olup genelde yeni Lpg montajı yapılan araçlarda görülmektedir. Çözümü lpg bağlantısını gözden geçirmektem geçer.
  • Devirdaim Arızalı ; aracınız da ki soğutma suyunun motorda dolaşmasını sağlayan Devirdaim pompası arızalı ise kalorifer peteğine sıcak su gitmiyor olabilir eğer böyleyse devirdaim değiştirilmelidir.
  • Kalorifer Peteği Tıkalıdır ; az öncede söylediğim gibi kalorifer peteği tıkalıysa eğer aracın kaloriferi tamamen soğukta üfleyebilir petek temizliği yada değişimi çözüm olacaktır.
  • Kalorifer Peteğinde Hava Olabilir ; nasıl radyatörde hava varsa fan açmaz kalorifer peteğinde hava varsa kaloriferde sıcak üflemez peteğin havasını alırsanız sorun çözülür. Eğer petekte hava varsa genelde gaza bastığınızda su şırıltısı sesi gelir ve kendini böyle belli eder.

Araç Kaloriferi Isıtmıyor Soğuk Üflüyorsa yada Kalorifer Ilık Üflüyorsa Nedenleri ve Çözümleri konusunda sizlere aktaracaklarım bunlardan ibaret eğer ki bu seçeneklere uygun değilse arızanız bana yorum kısmından ulaşabilir ve sorununuzu yazarak çözüme yardımcı olmamızı talep edebilirsiniz.

7 Comments

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir