OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Motor Yatak Sarması Nedir, Motor Neden Yatak Sarar, Maliyeti Nedir

Bir çok araç arızası sürücülerin korkulu rüyası olabilmektedir lakin motor yatak sarması bu rüyalardan çok daha ötesi olup gözleri açık kabus görmektir diyebilirim. Motor arızaları arasında en maliyetli olan arıza olup tamiri çok ciddi masraflar çıkarmaktadır.

Motor Yatak Sarması Nedir ?

Motorda oluşan sıcaklık arızalarından yada yağlanma arızalarından meydana gelen motor yatak sarması motor içinde yer alan yatak olarak bilinen parçaların aşırı ısınmasından dolayı işlevini yerine getirememesi durumuna denmektedir. Bu arızanın farkın olup aracınızı en yakın servise çekici eşliğinde yada çekerek servise götürmek yerine aracınızı kullanmaya devam ederseniz motorunuz alev alıp sizi mal ve can kaybı gibi çok kötü durumlara sokabilir.

Motor Neden Yatak Sarar ?

Motorun yatak sarmasının sebebi az önce de söylediğim gibi aracın yataklarının aşırı ısınıp işlev kaybına uğramasından kaynaklanmaktadır. Motorun bu şekilde ısınmasına sebep olabilecek 2 etken yer almaktadır ya motor susuz kalmıştır yada motor yağsız kalmıştır.

Susuz çalışmanın sebepleri arasında termostat arızası , devirdaim arızası , fan arızası , conta yanması gibi durumlar söz konusu olabileceği gibi aracınızda su kalmamışta olabilir.

Yağsız kalmanın sebebi ise yağ filtresi çıkmış olabilir , yağ pompası arızalı olabilir , conta yanmış olabilir yada aracınızda yağ yakmadan dolayı yağsız kalmış olabilir.

Motor Yatak Sarmasının Maliyeti Nedir ?

Motor yatak sarmasının tamiri ne kadar tutar diye çok soran oluyor lakin bu duruma tam bir fiyat vermek kesinlikle mümkün değildir çünkü motor içinde yer alan parçaların durumu , aracın markası , modeli , arızanın onarılacağı şehir gibi çok farklı durumlar söz konusudur. Lakin şunu bilmenizi isterim oldukça yüksek tutarlarla tamir edilebilen bir arıza olduğundan kendinizi en kötü senaryoya hazırlayarak gidin sonra hayal kırıklığına uğramayın.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir