OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Yağ Yakan Araca Ne Yapılır, Araba Yağ Yakıyorsa Çözümü Nedir

Yağ Yakan Araca Ne Yapılır, Araba Yağ Yakıyorsa Çözümü Nedir

İnsanların oldukça fazla merak ettikleri Yağ Yakan Araca Ne Yapılır, Araba Yağ Yakıyorsa Çözümü Nedir gibi sorular bir çok araç sürücüsünün karşılaşabileceği araç arızaları arasında yer almakta olup eğer sizde bu tip sorunlar ile karşılaşıyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Motor Neden Yağ Yakar ?

Çözümden önce sorunun kaynağını anlamak sizin için daha faydalı olacaktır bu sebeple aracın neden yağ yaktığını anlamanızı isterim. Araç yap yakıyorsa bunun 3 farklı sebebi olmaktadır.

  1. Subap Lastikleri ; aracınızın subap lastiklerinden bir deformasyon söz konusu ile aracın yağ yakması kaçınılmaz bir durumdur bu sebeple ilk bakmanız gereken yer burasıdır.
  2. Segman Aşınması ; motorda ter alan piston ve segmanlarda bir aşınma söz konusu olması motorun yağ yakmasına sebep olmakta olup motor arızaları arasında en fazla maliyeti olan arızalardan bir tanesidir bu sebeple bu tarz bir arızaya sahip aracı alırken en az 5000 lirayı gözden çıkmayı unutmayın.
  3. Silindir Kapak Contasının Yanması ; Contanın yanması motorun yağ yakmasına sebep olmakta olup aslında bu arıza oluştuğunda motor yürümeyeceği bu yağ yakma sayılmaz ama yine de bu durumda motor yağ yakıyor demektir.

Yağ Yakan Araca Ne Yapılır , Çözümü Nedir ?

Bu konuda herkesin bildiği ve uyguladığı 2 farklı yöntem bulunmaktadır lakin bu durumun çözüm yolu bir tanedir.

İlk olarak en çok bilinen yöntem olan kullanılan yağı kalınlaştırmaktır. Bu da 10/60 gibi tam sentetik bir yağ kullanmaktan geçer bu da aracınızın yağ yakmasına hiç etki etmemekte olup kesinlikle denenmiş ve işe yaramadığı kanıtlanmıştır tavsiye etmeyiz.

Bir diğer yöntem olan motor yağ katkısı kullanmaktan geçmektedir. Motor yağ katkısı kullanmak yeni yağ yakmaya başlayan motorlarda işe yarar sonuç vermekte olup ileri derecede yağ yakan araçlarda fayda sağlamamaktadır.

Kesin Çözüm ; yukarıda bahsi geçen seçenekler her yağ değişiminde uygulanması gereken ve kayda değer bir fayda sağlamayan yöntemler olup yağ yakmaya kesin çözüm motorun indirilerek segman yada subap lastikleri artık sorun hangisi ise sorunun onarılıp çözülmesi kesin sonuç vermektedir. Yani anlayacağınız motor inmedikten sonra mucizevi bir çözüm asla beklemeyin.

Yağ Yakan Araba Alınır mı ?

Bu soruda bir çok kişi tarafından sorulduğu için bu yazıda cevap vermek istedim. Şimdi araç nasıl olursa olsun hasarlı , kazasız yada yağ yakan fark etmez mantıklı koşullar oluştuğunda her araç alınır lakin yağ yakan bir araç alacaksanız oluşabilecek maksimum masrafları karşı taraftan almanız gerekmekte bunun için ilk önce aracın yağ yakma sebeplerini öğrenin ve sonra bunun ne kadar masrafla tamir edileceğini ustalık ve parça fiyatını öğrenin. Bu bahsi geçen giderlerin ardından aracı satın almak hala size uygun geliyorsa aracı alıp yaptırabilirsiniz. Hem böylece sıfır motorlu bir aracınız olur uzun süre kullanabilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir