OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Fren Sertleşmesi Neden Olur , Wentinghouse ( Fren Servosu ) Arızası

Fren neden sertleşir sorusu sıklıkla karşılaştığımız sorunlar arasında yer almaktadır ilk başlarda yavaş yavaş sertleşir , bazı durumlarda 1 gün sert 5 gün normal olur ama zaman geçtikçe frene basmak oldukça güçleşir hal böyle olunca kişiler hemen bunun sebebini ve olası sonuçlarını bulmaya çalışacaktır. Burada biz devreye giriyoruz ve sebeplerini ve olası arıza sonuçlarını sizlere aktarmaya çalışacağım.

Fren Sertleşmesinin Sebebi Nedir ?

Şöyle açıklamaya başlamak gerekirse aslında fren oldukça sert bir yapıya sahiptir şöyle ki normal şartlarda frene sizin basmanız pek mümkün değildir çünkü çok serttir oldukça yüksek güç uygulamak gerekmektedir lakin araçta yer alan Wentinghouse yani fren servosu isimli parça sayesinde fren yumuşamaktadır. Bu parça siz frene 1 kilo basınç uyguluyorsanız onu farzı misal 100 kilo yaparak frenin size yumuşak gelmesini sağlıyor böylece freni çok rahat kullanabiliyorsunuz.

Buradanda anlaşılacağı üzere aracınızın fren sisteminde yer alan Westinghouse isimli parça arızalandığında frenlerde sertleşme meydana gelecektir çünkü bu parçanın görevi frenleri yumuşatmaktır çalışmayınca fren yumuşamayacağı için sert kalacaktır.

Fren sertleşmesinin tek nedeni Westinghouse adlı parça mı peki tabi ki hayır. Aracınızın frenleri hava yaptıysa yine fren sertleşmesi olacaktır çünkü bu parça düzgün çalışamayacak ve frenler sertleşecektir.

Westinghouse Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Bu parçanın arızalandığını anlamanın tek yolu frenin sertleşmiş olmasıdır eğer aracınızın frenleri sertleştiyse bilin ki ya fren sisteminde hava var yada fren servosu arızalıdır.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir