OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Mercedes Amg Nedir, Amg Ne Demek, Amg Açılımı Nedir, Amg Nedir

Mercedes Amg Nedir, Amg Ne Demek, Amg Açılımı Nedir, Amg Nedir
Mercedes Amg Nedir, Amg Ne Demek, Amg Açılımı Nedir, Amg Nedir

Bu yazımızda sizler için paylaşacağımız bilgi bazı Mercedes araçlarda yer alan Amg ne demek yani Amg açılımı nedir üzerine olacaktır.

Amg nedir diye bir çok kişi merak etmektedir aslında Amg türklerde çok görülen isimlerinin baş harflerinin marka olarak kullanılması olayı olup bu isimler Aufrecht, Melcher ve Grossaspach kelimelerinin ilk harfleridir.

Amg şirketinin göz önüne gelmesinin en büyük sebebi 1964 yılında yaptıkları bir motorla birinci olmalarından sonra başlamıştır. Bu olaydan sonra Amg resmen bir şirket olmuş ve bu şirket politika olarak normal seri üretil yapılan araçlara güçlü eklentiler yaparak onları yüksek performansa sahip olan mükemmel araçlara döndürmekti. Yani şöyle anlatmak gerekirse örneğin normal araçlarda iyi sayılabilecek olan 110 beygir 190 tork güç Amg olan bir modelde 600 beygir ve 600 tork olarak görülmektedir. Buda mükemmel bir performans ve eşsiz bir güç demektir. Yani halk dilinde olan yer uçağı bu oluyor.

Mükemmel bir yaşam öyküsü olan Amg Nedir sorusunun cevabı 2 mühendisin evinde çalışarak en alttan en zirveye çıkmasıdır diyebiliriz. İlk zamanlar sadece Amg olan şirket Mercedes tarafından ortak edilerek 2015 yılından bu yana Mercedes Amg olarak üretilmektedir.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir