OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Webasto Nedir, Webasto Ne İşe Yarar, Webasto Arızası ve Çözümü

Eskiden kamyon , tır ve otobüslerde bulunan lakin artık yeni nesil araçlarda yaygın olarak kullanılan Webasto aslında aslında sadece bir marka ismidir lakin o zamanlar bu ürünü yapan firma sayısının az olması ve Webasto isimli markanın en iyisi olmasından dolayı bu ısıtıcının ismi Webasto olarak günümüze kadar gelmiştir.

Webasto Nedir, Webasto Ne İşe Yarar, Webasto Arızası ve Çözümü

Webasto Nedir, Webasto Ne İşe Yarar ?

Az öncede anlatmaya çalıştığım üzere arkadaşlar Webasto sadece bir markadır lakin günümüze bu isimde geldiği için bizde o şekilde ele alalım. Webasto genel anlamda bağımsız ısıtıcı demektir yani bu araçları ısıtmaya yarayan icat tamamen kendi kendine çalışan araçlarda motordan bağımsız olarak araç içini ısıtmak için kullanılan bir bağımsız ısıtıcıdır.

Webasto Nasıl Çalışır ?

Webasto tamamen kendi kendine çalışan motor ile ısıtma açısından bir bağlantısı bulunmayan, kendi elektronik sistemi ile birlikte yakıt deposundan yakıt çekerek bulunduğu ortamı ısıtan bir ısıtıcıdır. 2 litreye yakın yakıt ile akşamdan sabaha devamlı çalışabilir ve oldukça güçlü bir ısıtma potansiyeline sahiptir.

2 Çeşit Webasto bulunmaktadır. Bunlardan ilki sulu olan modeldir diğeri ise kuru olan modeldir. Kuru olan havayı bildiğiniz pervaneli ısıtıcılar gibi ısıtır çok kolay bir çalışma sistemine sahiptir lakin çok fazla tutulmamaktadır bu sebeple bizim ele alacağımız sulu olan modeldir.

Sulu webasto aslında en çok kullanılan tipte üründür. Aracınızın yakıt deposundan aldığı yakıtı güçlü bir kızdırma bujisi vasıtası ile ısıtarak motorda yer alan dağıtma sistemi vasıtası ile kalorifere gönderen bir sisteme sahiptir. Sulu webastonun en büyük özelliği hem güçlü bir ısıtma kapasitesine sahip olması hem de aracın içini ısıtmasının yanı sıra aracın motorunu da ısıtır ve bu sayede motor devamlı sıcak kalır hal böyle olunca araç ısıtma derdi kalmaz marşa bas git moduna geçersiniz.

Dijital ve analog modelleri olan Webastonun en iyi özelliklerinden bir tanesi de zaman ayarlı bir ısıtıcı olmasıdır. Gece aracınızda kalacaksınız 3 saat sonra ısıtıcı kapansın istiyorsunuz ne yapacaksınız ? Webasto zaman ayarını aktif edeceksiniz ve 3 saat sonra ısıtıcı kapanacak ve bu sayede kafanız rahat olacak.

Webasto Arızası ve Çözümü

Açıkça konuşmak gerekirse çok büyük bir bilgi sahibi değilim bu konuda en azından elektronik kısımda yer alan arızaları tam bilmiyorum ama size şu şekilde açıklayabilirim. Webasto çok sağlam bir yapıya sahiptir genelde Webasto arızaları arasında elektronik beyin arızası , kızdırma bujisi arızası , su hattında kaçaklar oluşabilir ve son olarak ta yakıt çekmekte bir sıkıntı olabilir. Webasto arızası nasıl giderilir diye soranlara su hattında oluşan kaçaklarda kaçak tamir edilir , kızdırma bujisi bozulursa tamiri olmuyor değişmesi gerekir son olarak elektronik kısımda oluşan arızalar için sadece bu işi yapan yerler var o kısımları tercih edebilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir