OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Uzun Yolda Aracı Dinlendirmek Gerekir mi, Uzun Yolda Araba Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her zaman uzun yolda çıkmayan kişiler bu tarz uzun sayılabilecek 3 5 saatten fazla sürecek olan yolculuklar öncesi oldukça panik içerisinde olurlar eğer bu tarz bir yolculuğa çıkacaksanız yazımızı okumanız size fayda sağlayacaktır çünkü bu yazımızda sizlere uzun yolda araba kullanmak hakkında ve aracı dinlendirmek hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Uzun Yolda Aracı Dinlendirmek Gerekli mi ?

Bu soru herksin merak ettiği hususlar arasında yer almaktadır. Birisi bana bu tarz bir soru sorduğunda cevabım her zaman evet olmuştur. Uzun yolda aracı dinlendirmek gereklidir lakin bu dinlendirme olayı aracı bir yere park edip 1 saat mola vermek değildir çünkü bu mola aracı değil sizi dinlendirir. Aracı dinlendirmek şu şekilde olmaktadır ;

  • Aracınızı stop etmeden önce rolanti de 3 5 dakika çalışmasına izin vermek gerekir böylece aracınızın motor kısmında yer alan farklı ısılara sahip parçaların bu sayede eşit bir şekilde soğuması sağlanır böylece aracınız dinlenmiş olur.

Uzun Yolda Araba Kullanmak

Uzun yolda araba kullanırken en çok dikkat edilmesi gerekenler en fazla 3 saatte bir 15 dakika mola vermek gerekmektedir çünkü bu molayı vermezseniz eğer gözleriniz açık bir şekilde uyursunuz ve kazalara sebebiyet vermektedir. Ayrıca yolculuk boyunca aracı dinlemek oldukça önemlidir çünkü aracınızdan gelen normalden farklı seslere kulak vererek aracın sizi yolda bırakmasını önleyebilirsiniz. Bu 2 hususa dikkat eder ve aracınızın yakıtını eksik bırakmazsanız Allah’ın izniyle iyi bir yolculuk yaparsınız.

Uzun Yolda Dikkat Edilmesi Gerekenler ?

Yukarıda sizler için anlatmaya çalıştığımız durumların hepsi yolculuk sırasında dikkat edilmesi gerekenlerdir. Asıl olan durum yolculuğa çıkmadan önce yapılması gerekenlerdir.

  • İlk olarak aracınızın evraklarında bir eksiklik var mı onu kontrol edin. Muayene ve sigortaları tam olmalıdır.
  • Aracınızın periyodik bakımlarının zamanı gelmişse veya gideceğiniz yolculukta gelecekse yolculuğa çıkmadan önce periyodik bakımlarını yaptırın.
  • Aracınızın yağını suyunu kontrol edin.
  • Fren Yağını kontrol edin.
  • Direksiyon yağını kontrol edin.
  • Yedek lastiğinizin durumunu kontrol edin.
  • Lastik basıncını kontrol edin doğru olduğundan emin olun.

Yukarıda yer alan bu hususlara dikkat etmeniz sizin yararınıza olacaktır böylece yolda kalma olasılığınız en aza inecektir.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir