OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Motor Rolantide Vuruntulu Çalışıyor ve Rolanti Sürekli Oynuyorsa Nedenleri

Bir çok araç sürücüsünün ortak derdi olan , son derece can sıkıcı arıza tiplerinden biri olmasından dolayı sizler için anlatmaya çalışacağımız motorun rolantide vuruntulu çalışmasının sebepleri ve bu duruma bağlı olarak oluşan rolantinin sürekli oynaması arızasının çözümüne bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

Motor Rolantide Vuruntulu Çalışıyor ve Rolanti Sürekli Oynuyorsa Nedenleri
Motor Rolantide Vuruntulu Çalışıyor ve Rolanti Sürekli Oynuyorsa Nedenleri

Bu bahsi geçen araç arızasının çözümüne çok ucuz bir şekilde ulaşabileceğiniz gibi çok maliyetli bir şekilde de bu duruma çözüm bulabilirsiniz. Başlıkta da bahsi geçen rolantide vuruntulu çalışma ve rolanti dalgalanmalarının yanı sıra aracınızda

  • Motor rolanti de ciddi anlamda titriyor bu titreme araç içinden bile hissediliyorsa
  • Bazen aracı park ederken yada kırmızı ışıkta durmaya çalışırken yada vites geçişlerinde debriyaja bastığınızda aracınız stop ediyorsa
  • Sarı olan motorda arıza olduğuna işaret eden motor arıza lambası yanmaya başladıysa
  • Aracınız ciddi anlamda çekişten düştüyse
  • Aracınızda özellikle sabahları ilk çalışmada olmak üzere genel bir zor çalışma arızası boy gösterdiyse

Eğer yukarıda yazdığım arızalar aracınızda boy göstermeye başladıysa bu yazı sizin için doğru adres diyebilirim. Bu tarz karışık bir arızaz tipi aracınızda varsa ilk yapmanız gereken ezbere değilde teknolojiye güvenerek aracınızı bir obd cihaz yardımı ile taratmaktır. Bu şekilde ilerlemek sizi gereksiz masraflardan kurtarabilir hem de izlemeniz gereken yolu size gösterir.

Motor Rolantide Vuruntulu Çalışıyor ve Rolanti Sürekli Oynuyorsa Nedenleri Nelerdir ?

  • İlk olarak eğer LPG’li bir araç kullanıyorsanız aracı benzinde de kullanmayı denemelisiniz çünkü aynı arızaları benzinde çalışırken de yapacak mı ? Eğer aynı arızaları benzin de iken yapmıyor sadece lpg’de iken yapıyorsa işiniz kolay , size en yakın LPG servisine giderek aracınıza bir gaz ayarı yaptırmanız sorunu çözebilir.
  • Buji ve Buji Kablosu Arızası bu bahsi geçen arızada sizi en ucuz çözüme götürebilecek parçalar arasında yer almaktadır. Genelde 10.000 ile 20.000 km arasında değişim periyotuna sahip olan bu parçalar eğer aracınızda bu kilometrelerde değişmediyse bu parçaların kontrol edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu parçalar ateşleme de ciddi önem arz etmektedir.
  • Ateşleme Bobini Arızası da en az buji ve buji kablosu kadar önemlidir çünkü aracınız bobini işlevini yerine getiremiyorsa aracınız yukarıda bahsi geçen bütün arızaları gösterecektir.
  • Avans ayarı karbüratörlü araçlarda bu arızayı tetikleyen başlıca sorunlar arasında yer almaktadır bu durumu çözmek için avans tabancası olan bir servise giderek avans ayarı yapmak gereklidir.
  • Map Sensörü yani mutlak basınç sensörü arızası da bu durumlara sebep olabilmektedir.
  • Maf sensörü yani hava akış metre de bu arızaları körükleyen en çok bilinen arızalar arasında yer almaktadır.
  • Eğer bu yukarıda yazılı olana rızalar kontrol edildi hepsi sağlam ve olması gerektiği gibiyse bakmanız yani ustayı yöneltmeniz gereken yer subaplardır. Aracınızın subapları arızalanmış olabilir yada subap ayarı bozulmuş olabilir. Subapların sağlamlığını aracınıza ıslak yada kuru fark etmez kompresyon testi yaptırarak kolaylıkla öğrenebilirsiniz ve subaplar sağlamda subap ayarı yaptırarak bu soruna da çözüm bulabilirsiniz.
  • Eğer subaplar verimli değil değişmesi yada tamir edilmesi gerekiyorken siz bu maliyetten kaçmak için subap ayarı yaptırayım geçer modelinde geziyorsanız kesinlikle yanlış yoldasınız bu size zarardan başka bir şey getirmez.
  • Lpg’li bir araca sahipseniz her 40.000 km’de bir subap ayarı yaptırmanız gerekmektedir çünkü lpg’li araçlarda subap aşınmaları daha sık görülmektedir bu durumu ihmal etmemenizi öneririm.
  • Son olarak aracınızın triger kayışının değişim zamanı geldiyse yani genel anlamda değişeli 60.000 km yada 5 yıl geçtiyse de bu arızalar boy gösterecektir.

Yukarıda nedenlerini ve çözümlerini anlatmaya çalıştığım Motor Rolantide Vuruntulu Çalışıyor ve Rolanti Sürekli Oynuyorsa Nedenleri konusunda sizlere anlatacaklarım bu kadar. Bu konuda dikkat etmeniz gereken 2 husus var bunlara dikkat ederseniz daha az para öder çözüme daha kolay ulaşabilirsiniz.

  1. İlk olarak aracınız Obd cihaza bağlanabiliyorsa ilk olarak aracınızı arıza tespit cihazı ile taratın bu sayede arızalar konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.
  2. İkinci olarak arızaların çözümlerine giderken ilk önce ucuz olandan başlayın sonra pahalıya doğru ilerleyin bu sayede paranız cebinizde kalacaktır.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir