OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Boğaz Kelebeği Arızası Nasıl Anlaşılır , Boğaz Kelebeği Adaptasyonu Nasıl Yapılır

Boğaz Kelebeği Arızası Nasıl Anlaşılır , Boğaz Kelebeği Adaptasyonu Nasıl Yapılır

Boğaz Kelebeğinin Görevi Nedir?

Boğaz kelebeği yada gaz kelebeği artık siz ne derseniz bu parça bu iki isimle de anılmakta olup bu parça araçta hava girişini ayarlamakta olup bu sebeple en küçük bir ayarsızlık yani kalibrasyon ayarının bozulması yada parçanın arızalanmasında durumunda araçta hava yakıt dengesi bozulacağından araçta sürücülerin çok rahat hissedebileceği farklı araç arızası belirtileri olacaktır.

Boğaz Kelebeği Arızası Nasıl Anlaşılır, Belirtileri Nelerdir ?

  • Araçta rolanti dalgalanmaları görülebilir bunlar devamlı aynı seviyelerde olmaz bazen araç 2000 devirde takılı kalabilir bazende 1000 – 1200 arası git gel yapar ama rolanti genel itibariyle yüksek dalgalanmalar yapar.
  • Araçta stop etme sorunları boy gösterir bun durum viteste giderken değil debriyaja bastığınızda , aracı boşa aldığınızda görülür şöyle ki yüksek devirlerde değilde aracı park ederken yada bir kırmızı ışıkta dururken görülmesi muhtemel olup bu ilk 2 madde Gaz Kelebeği Bozulursa Ne Olur sorusunun cevabının tam karşılığıdır diyebiliriz.
  • Aracın hava yakıt karışımında ciddi tutarsızlıklar olacağı için ECU ( motor kontrol ünitesi ) bunu bir motor arızası olarak algılayacaktır bu sebeple motor arıza lambası yanacaktır.
  • Araçta ani hızlanmalarda tekleme sorunlarının baş göstermesi sıklıkla görülen bir arıza belirtisidir.
  • Araç hava yakıt dengesini koruyamadığı için araçta geç çalışma problemleri boy gösterecektir.

Yukarıda bahsettiğimiz Boğaz Kelebeği Arızalanırsa Ne Olur sorusunun cevabı niteliğinde olan bu arıza tipleri başka araç arızalarında da görülmektedir bu sebeple kesin nokta atışı bir sonuca ulaşmak isterseniz eğer aracınızı bir OBDII cihaza bağlamanız gerekmektedir. Bu tarz şikayetleriniz varsa ilk olarak aracınızın boğaz kelebeğini temizleyerek işe başlayabilirsiniz , nasıl temizleyeceğiniz konusunda fikir sahibi değilseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Boğaz Kelebeği Adaptasyonu Nasıl Yapılır

Eğer ki gaz kelebeğini temizlemek sizin için çözüm olmadıysa demek ki kurum bağlamakla alakalı değil sorununuz yada uzun süre böyle kullandıysanız aracı artık kalibrasyon bozulmuş demektir bu durumda boğaz kelebeği adaptasyonu yapılmalı bunu nasıl yapacağınızı değil yaptıracağınızı anlatabilirim şöyle ki herhangi bir motor ustasına gittiğinizde bu adaptasyonu elle yapmak isteyebilir kesinlikle bunu yaptırmayan elle yapılan kalibrasyonlar asla güvenilir olmaz bu sebeple aracı cihaza bağlayarak sıfır hata ile sizlere güven verecek bir usta yada servis bulmanızı tavsiye ederim.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir