OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Oksijen Sensörü Temizliği Nasıl Yapılır, Lambda Sensörü Nasıl Temizlenir

Oksijen sensörü araçlarda en çok soruna yol açan parçalar arasında yer almakta olup araçlarda yanan sarı motor arıza lambasını genelde yakan parça bu olarak bilinmektedir bu sebeple lambda sensörü temizliği herkes için gerekli bir hal almaktadır.

Oksijen Sensörü Temizliği Nasıl Yapılır, Lambda Sensörü Nasıl Temizlenir
Oksijen Sensörü Temizliği Nasıl Yapılır, Lambda Sensörü Nasıl Temizlenir

Oksijen Sensörü Temizliği Gerekli midir ?

Oksijen ( Lambda ) Sensörü aşağı yukarı 200.000 km kadar bir ömre sahiptir lakin araçlarda yer alan ateşleme sorunları , yakıt sistemi sorunları ve katalizör tıkanması gibi durumlardan dolayı daha erken zamanda kurum bağlar ve bu sebeple işlevini yerine getiremez bu sebeple araçlarda oksijen sensörü arızası boy gösterdiğinde ilk olarak değişim yerine temizlik daha iyi bir işlem olmaktadır ve %40 oranla iyi sonuç vermektedir eğer vermezse değişim şarttır. Katalizör Tıkalı mı Nasıl Anlaşılır bilmek isterseniz linke tıklayabilirsiniz.

Oksijen Sensörü Temizliği Nasıl Yapılır ?

Lambda sensörü nasıl temizlenir diye soracak olanlara şunu söylemek isterim ki temizlemek çok kolay bir işlemdir zor olanı sensörü yerinden sökmektir çünkü sıcak egzoz üzerinde durduğundan yerine kaynama derecesine gelmektedir bu sebeple sökerken ilk önce pürmüz yada şaloma ile ısıtılarak sökülmesi gerekmektedir.

Sensörü söküldükten sonra uygulamanız işlem gayet basittir herhangi bir balata spreyi vasıtası ile sensörün resimde görülen uç kısmını iyice temizlemek gerekmektedir sonrasında temizliğinden emin olunca yerine söktüğünüz şekilde montajı yapılmalıdır.

Kanala Abone Olmayı Unutmayın

Oksijen Sensörü Takıldıktan Sonra Ne Yapılmalı ?

Sensörü söküp montajını yaptıktan sonra aracınızın aküsünü sökün 1 saat sökülü şekilde dursun sonrasında aküyü takın ve aracınızı yarım saat 3500 devir civarında kullanın sonrasında sensör kullanıma hazır hale gelecektir.

Oksijen Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Oksijen sensörü arızalandığında bunu nasıl anlayabileceğiniz konusunda yazımıza Oksijen Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır linkine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir