OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Motor Titremesi Neden Olur, Motor Titremesinin Çözümü

Motor Titremesi Neden Olur, Motor Titremesinin Çözümü

Motor titremesi her araç sürücüsünün canını sıkmaya yetecek araç arızaları arasında yer almaktadır. Motor titremesinin bir çok sebebi bulunmakta olup çözüm mümkünse araç arıza tespit cihazına bağlanarak bulunması sizi ekonomik olarak bir yükten kurtarabilir çünkü motor titremesi arızası aracın marka ve modeline göre farklı sebeplerden oluşmaktadır.

Motor Titremesinin Nedenleri ;

1 – İlk olarak bir çok kişi motor titremesini LPG sistemine bağlamaktadır lakin bu genelde yanlış düşüncedir. Motor titremesinin sebebi Tüpten kaynaklıdır diyebilmemiz için ilk çalışma anında titreme olmuyor lakin biraz yol gittikten sonra dur kalk yaparken titreme olması gerekmektedir.

2 – Aracınızın enjektörlerinde oluşan herhangi bir arıza varsa motorda titreme görülebilir bu sebeple aracı OBD cihaza bağlayarak enjektörlerin doğru bir püskürtme yapıyorlar mı kontrol edilmeli , herhangi bir tıkanıklık varsa temizlenmeli yada arıza varsa değiştirilmelidir.

3 – Ateşleme sisteminin beyni olarak sayılabilecek bujilerin ömrünü doldurması yada arızalanması , porselenlerinin zarar görmesi , bujilerin yağlanması motor titremesinin başlıca sebepleri arasında yer almaktadır.

4 – En büyük yanlışlardan biri olan ve motor titremesi yaşayan bir çok araç sürücüsünün derdi olan motor yıkama işlemi sonrasında yaşanan su kalıntılarının yol açtığı durum.

5 – Bilmediğiniz bir yerden yakıt aldıysanız ve bu işlemden sonra motor titremesi yaşandıysa kötü yakıt kullanımı da bu duruma yol açabilir.

6 – Kaza yada herhangi bir darbe sonucu aracın hareket aktarma organlarından olan aks bir şekilde eğilme yaşadıysa motor titremesi kaçınılmaz olur.

7 – Eğer motor titremesi frene bastığınız zaman gerçekleşiyorsa fren sisteminin kalbi olan fren disklerinde bir eğilme olabilir , fren rototu eğik yada kırık olabilir.

8 – Özellikle dizel araçlarda depoda az yakıt kalması sonucu depoda biriken pisliğin enjektörlere gelmesi de motor titremesine yol açmaktadır.

9 – Motor kulağının kopması yani motor takozlarının deforme olması motor titremesinin en büyük sebebi olarak bilinmektedir.

10 – Aracınızda bir titreme var ve bu titreme hızlandıkça bir uğultu ile birlikte kendini gösteriyorsa aracınıza uygun olmayan jant lastik kullanıyorsunuz yada teker bilyasında bir sorun vardır kontrol etmekte fayda vardır.

11 – Dizel araçlarda kirli hava ve kirli yakıt filtresi motor titremesine yol açacaktır.

Yukarıda yazdıklarımızdan anlayacağınız motor titremesinin oldukça fazla sebebi bulunmaktadır bu durumu büyük başlıklar halinde sizler için toplamamız gerekirse ; enjeksiyon problemleri , aks ve dingil problemleri , fren sistemi problemleri ve jant lastik arızaları motor titremesine yol açmaktadır.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir