OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Aks Arızası Nasıl Anlaşılır, Belirtileri Nelerdir, Araç Neden Sürekli Aks Keser

Aks nedir , ne işe yarar diye soranlara cevabım parçanın asli görevi şanzımandan aldığı gücü aracınızı hareket ettirmek için önden çekişli araçlarda ön tekerleğe arkadan itişli araçlarda arka tekerleğe iletmek ve yolculuğa başlamaktır.

Aks Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Bu parçanın arızası araçta hemen kendini hissettiren bir özelliğe sahip olduğundan sürücüleri maliyet dışında düşündürmeyen bir parçadır. Aks arıza belirtileri arasında en çok görülenler aşağıdaki gibidir.

  • Araçta tam tur dönüşlerde oldukça belirgin olarak duyulan tıkırtılar aks milinin arızalı olabileceğine işarettir. Bu arızayı anlamanın en kolay yolu ise aracın direksiyonunu tam sağa yada tam sola çevirip aracı hareket ettirdiğinizde takır takır sesler geliyorsa muhtemelen aks arızalıdır.
  • Aracınızda giderken bir titreme varsa ve bu titreme araç hızlandıkça artıyorsa , rahatsız edici bir hal alıyorsa bu da aks arızasına işarettir.
  • Diğer bir durum ise önden çekişli araçlarda ön tekerin arkadan itişli araçlarda arka tekerin iç kısımlarında görülen gres yağı da aks körüğünün yırtıldığına ve aks arızasının yolda olduğuna işarettir.
  • Son olarak düz yolda giderken durduk yere araçta zıplamalar oluyorsa yine aks arızası olabilir.

Araç Sürekli Aks Kesiyorsa Sebebi Nedir ?

Eğer aracınızda bu tarz bir sorun varsa kısa süre arayla devamlı aks kesiyorsa aracınız sorununuzun kaynağı muhtemelen bir darbe yada kaza anında yamulan şasinin doğru bir şekilde tamir edilmemiş yani düzeltilmemiş olmasından kaynaklanmaktadır.

Aks Neden Bozulur ?

Araçlarda aks arızasının oluşmasının en büyük sebebi aks körüğünün yırtılması yada deforme olmasından kaynaklanmakta olup bu tarz bir durumu yaşamamak için mümkün mertebe aklınıza geldikçe aks körüğünü kontrol etmelisiniz.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir