OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Prizdirek Bilyası Arızası Nasıl Anlaşılır, Prizdirek Rulmanı Sesi, Prizdirek Bilyası Değişimi Ne Kadar Tutar

Bir aracınız var ve devamlı kullanıyorsanız bu aracı isteseniz de istemeseniz de uzun süreli kullanımlarda karşınıza çıkacak arızalardan bir tanesi Prizdirek bilyası arızası olacaktır. uzun süreli kullanımdan kastımız 100.000 km ve üzeri kilometrelerde genelde kendini göstermeye başlamaktadır. Bu yazımızda sizlere bu konu ile alakalı bilgi vermeye çalışacağız böylece arızanın nasıl anlaşılacağını , prizdirek bilyasının değişiminin ne kadar tutacağını ve arızalı rulman sesini öğrenebileceksiniz.

Prizdirek Bilyası Ne İşe Yarar ?

Prizdirek rulmanı nedir diye soracak olanlara anlayabileceği en kolay şekilde anlatmak gerekirse aracın motorunun ürettiği gücü şanzıman sistemi ile birleştiren bu sayede siz aracı vitese taktığınızda motorda yakıt sistemi sayesinde üretilen gücü şanzıman çıkış miline aktaran parçadır yani anlayacağınız şanzıman giriş mili ve aran debriyaj baskı balata senin arasında yer alan bu parça aracın hareket etmesinde direkt olarak bulunmaktadır.

Prizdirek Bilyası Arızası Nasıl Anlaşılır ?

Bu parça yani prizdirek rulmanı bozulursa sizi direkt olarak rahatsız edecek bir sese maruz kalırsınız. Prizdirek bilyası sesi bu parça aşınmışsa eğer viteste seyir halinde giderken gelen bir vınlama sesi sizi rakit edecek ve bu uğultu sesi sadece araç viteste iken olacak debriyaja bastığınızda yada vites boştayken bu sesi duyamayacaksınız.

Bir diğer bu arızayı anlamanın yolu yine seyir halinde viteste giderken aracınız birden vitesi boşa alabilir. Genelde bu durum siz debriyaja bastığınızda görülür lakin debriyaja basmadan da olabilmektedir.

Aracınızda vites geçişlerinde duyulan gıcırtı tarzı sesler ve kısa süreli şanzıman titreşimleri bu parçanın arızalı olabileceğine işarettir.

Prizdirek Bilyası Değişim Fiyatı Nedir ?

Şimdi ilk olarak şöyle anlatmak gerekirse size her 60.000km de bir baskı balata değiştirdiğinizi düşünerek söylüyorum nasıl ki baskı balata değiştirmek her araçta farklı maliyetler ortaya koyuyorsa bu parça da aynı şekildedir lakin aracınızda baskı balata değiştirmeye ne kadar masraf yaptıysanız prizdirek bilyası değişim maliyeti de o kadar olacaktır bu şekilde kendinize bir maliyet oranı çizebilirsiniz.

Prizdirek bilyasını değiştirmeden önce kesinlikle şanzıman yapını kontrol etmelisiniz çünkü şanzıman yağının azalması veya bitmesi de aynı prizdirek bilyası arıza belirtilerine benzer bu sebeple bu parçayı değişmeden önce şanzıman yağının olup olmadığına bakılmalıdır ki prizdirek bilyası neden bozulur sorusunun cevaplarından bir tanesi de şanzıman yağının bitmesi yada azalması olacaktır.

Prizdirek Bilyası Sesi

Yazı içinden sizlere bunu dinletemeyeceğim için anlayacağınız şekilde şöyle aktarabilirim size. Küçükken bisikletin arka tekerine bir pet şişe koyarak motor sesi çıkarmaya çalışırdık o sesin aşağı yukarı aynısını araç viteste giderken devamlı duyarsınız. Bir vınlama veya uğultu olarak adlandırabiliriz bu sesi.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir