OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Darbe Sensörü Nedir, Darbe Sensörü Arızası Nasıl Anlaşılır, Darbe Sensörü Nerededir

Darbe sensörü herkesin duymadığı araç sensörleri arasında yer almakta olup oldukça önemli olmasına rağmen ne arızalanıyor ne de çok ihtiyaç duyuluyor bu sebeple bilinmemesi gayet normal desek yeridir. Bu yazımızda sizlere bu sensör ne işe yarar nasıl çalışır ve nerede bulunur gibi konularda yardımcı olmaya çalışacağım.

Darbe Sensörü Nedir , Ne İşe Yarar ?

Darbe sensörü araçlarda genelde yakıt kesici sensör yada benzin kesici sensör olarak ta bilinmekte olup işlevi de buradan gelmektedir. Darbe sensör aracınızla Allah göstermesin bir kaza yaptığınızda yakıt sızıntısı kaynaklı yangınların önüne geçmek adına yakıt akışının durmasını ve yakıtın depodan başka bir yere gitmemesini sağlamaktadır.

Darbe Sensörü Nasıl Çalışır ?

Darbe sensörü aracınızın belli bir noktasında yer alan ve üzerinde düğme tarzı bir anahtarı olan ve herhangi bir kaza anında yerinden oynadığından direkt olarak elektrik devreye girer ve yakıt kesilir ve tekrardan o düğmeye basılana kadar araç çalışmaz çünkü yakıt akışı olmaz.

Darbe Sensörü Nerededir ?

Darbe sensörü genelde ya kaputun önündedir , ya kapıların içine gizlenmiş şekilde durmaktadır yada eski araçlarda koltuk altlarında yer almaktadır.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir