OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Egzozdan Neden Beyaz Duman Gelir, Egzozdan Beyaz Duman Çıkmasının Sebebi Nedir

Egzozdan beyaz duman gelmesi çok görülen araç arızaları arasında yer almaktadır bu sebeple sıklıkla araştırma konusu olmuştur. Arabanın egzozundan beyaz duman çıkmasının bir kaç sebebi bulunmaktadır. Bunlardan bazıları zararsız bazıları ise direkt olarak müdahale edilmesi gereken önemli arızalardan kaynaklıdır.

Egzozdan Beyaz Duman Çıkıyorsa Ne Yapılır ?

Yukarıda da belirttiğim gibi egzozdan beyaz duman çıkıyorsa bu kontrol edilir ve bu durumun normal olduğuna yada bir arıza olduğuna karar verilir. Neden böyle bir şey dediğime gelince bazı durumlarda egzozdan beyaz duman çıkması normal kabul edilir şöyle ki aracınızın egzozundan beyaz duman geliyor ve bu beyaz duman araç ısınınca kesiliyorsa bu normal kabul edilebilir lakin bu beyaz duman devamlı oluyorsa bu bir arızaya işarettir.

Egzozdan Neden Beyaz Duman Gelir ?

Egzozdan beyaz duman gelmesi bir arızadan kaynaklanıyorsa yani yukarıda belirttiğim gibi egzozdan duman geliyor ve araç ısınınca bu duman kesiliyorsa bu tamamen sıcak soğuk ilişkisi ile alakalı bir durumdur ve normal sayılır. Bu durumun dışında aşağıda belirttiğim durumlardan dolayı da egzozdan beyaz duman gelir.

  • Silindik Kapak Contası Yanması ; egzozdan beyaz duman gelmesinin en bilindik sebebi aracın contasının yanmasıdır bu durumda aracınızın egzozundan beyaz duman gelmesi kaçınılmaz olur ayrıca beyaz dumanla birlikte bir miktar su da gelmesi gayet doğaldır.
  • Enjektör arızalarının bazılarında da egzozdan beyaz duman sıklıkla gelmektedir.
  • Subap arızalarında da egzozdan beyaz duman gelebilir lakin bu duman sadece araç ilk çalışırken yani marşa bastığınız anda gelir bir daha gelmez.

Aracın Egzozundan Beyaz Duman Gelmesinin Sebebi Nedir ?

Egzozdan beyaz duman gelmesinin mantığı şudur arkadaşlar beyaz duman demek su demek ve egzozdan duman gelebilmesi için motorun yanma odasına su girmesi demektir ve bu ciddi bir arızadır bir an önce ilgilenilmesi gerekmektedir. Egzozdan su geliyorsa sebebi su arızalarıyla alakalıdır.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir