OTO KLİNİK YouTubeYoutube Kanalımızda Videolu Arıza Çözümleri Mevcuttur

Katalizör Temizliği Nasıl Yapılır, Tıkanmış Katalizör Nasıl Açılır

Katalizör temizliği daha temiz bir hava sahası için lazım olduğu kadar aracınızın daha güçlü bir şekilde çalışması için de bir o kadar lazımdır bu sebeple bu yazımızda sizlere aktarmaya çalışacağımız konu tıkanmış katalizör temizliği nasıl yapılır , bu tıkanıklık nasıl açılır üzerine olacaktır.

Katalizör Temizliği Nasıl Yapılır, Tıkanmış Katalizör Nasıl Açılır
Katalizör Temizliği Nasıl Yapılır, Tıkanmış Katalizör Nasıl Açılır

Temizliğe geçmeden önce sizlere ilk olarak bir kaç bilgi vermeye çalışayım. Katalizör tıkalı mı nasıl anlarım diye soracak olursanız size söyleyebileceğim ilk şey egzozdan gelecek olan bildiğiniz çürük yumurtaya benzeyen berbat ötesi bir kokunun sizi rahatsız edecek olmasıdır bunun yanı sıra aracınız doğaya zararlı olan gazları emisyona uğratamayacağı için emisyon değerlerince ciddi bir artış olacaktır bu durumda aracınızın egzoz emisyon muayenesinden geçmesine engel olacaktır ayrıca aracınızın yakıtı ciddi anlamda artış gösterecek hem de bu yakıt artışına performans düşüklüğü ve hızlanmakta güçlük eşlik edecektir.

Katalizör Temizliği Nasıl Yapılır ?

Yukarıda aktarmaya çalıştığım katalizör tıkandığında aracınızın başına gelebilecek arıza belirtileri anladığınız üzere hiçte hafife alınacak arızalar değiller bu sebeple bu konuya dikkat etmek isteyeceksiniz lakin elinizden gelecek çok fazla bir şey olmayacağı için yapmanız gereken şey bulunmaktadır.

  • İlk olarak yapmanız gereken aracınızı bir OBD cihaz ile tarayarak katalizör tıkanıklığından emin olmak olacaktır sonrasında eğer katalizör ile alakalı olan P0420 Katalitik Konvertör Arızası kaydedilmiş mi eğer böyle bir durum varsa yapmanız gereken şey ya Würth marka yada Liqui Moly marka yakıt sistemi ve enjektör temizleyici kullanarak tıkanıklığın geçmesini bekleyeceksiniz.
  • Eğer yakıt sistemi temizleyicisi işe yaramaz ise demek ki yapacak başka bir şey yok yapmanız gereken şey ya iptal edeceksiniz yada aracınız ile uyumlu bir katalizör ile değişeceksiniz.

Tıkanmış Katalizör Nasıl Açılır ?

Araçlarda egzoz sisteminde yer alan asıl adı ile katalitik konvertör halk dilinde bilindiği adı ile Katalizör aslında temizlenebilen bir parça değildir , içini sökerek temizleyenleri görmüşsünüzdür lakin %95’lik kısmı 2 yada 3 ay içinde geri tıkanır bu sebeple ilk olarak enjektör temizleyici ile deneyin olmazsa iptal yada değişim yapın anlayacağınız boşa içini öyle çamaşır suyu ile falan temizleyerek boşuna kendinizi yormayın.

Aklınızda tıkanmış katalizör nasıl anlaşılır diye sorularınız varsa eğer sizler için daha önce paylaştığımız yazımızı okumanızı isterim. En ince detayına kadar sizler için bu konuyu aktarmaya çalıştık bunun yanı sıra katalitik konvertör arızası nasıl anlaşılır belirtileri nelerdir bilmek istiyorsanız bu yazımızda sizler için sitemizde yer almaktadır.

Bir Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir